Kalender

 • Madrigaler på Hempel Glasmuseum

  27/07
  19:30

  Hempel Glasmuseum, Annebjerg Stræde 2, 4500 Nykøbing Sjælland

  Med støtte fra Beckett-Fonden indledte Musica Ficta og Bo Holten i 2016 et treårigt projekt, med det formål at specialisere sig i udførelsen af senrenæssancens italienske madrigaler. Vi har nu arbejdet intenst med musikken de første to år og store landvindinger er gjort. Vi har lært et enormt repertoire at kende fra tidens allerstørste komponister: Marenzio, Monteverdi, Luzzaschi, Gesualdo, Wert etc. Vi har med originale manualer og teoretiske værker studeret, hvordan man kan og bør udsmykke madrigalerne med musikalske ornamenter, og hvordan man sågar kan improvisere inden for genren, næsten som vi kender det fra vor tids jazz.

  Madrigalerne er små musikdramatiske scener, der ofte skildrer den ulykkelige (og endnu oftere, den meget erotiske) kærlighed. Madrigalerne var forløbere for operaen, som opstod i denne tid, og når man hører dem, er man ikke i tvivl om, hvorfor man fristedes til at føre disse musikalske miniaturer ind i en fuld scenisk ramme.

  I 2018 arbejder vi videre med nyt repertoire, særligt med fokus på Giaches de Wert (1535-1596) og Luca Marenzio (1553-1599) og vi glæder os til at præsentere jer for den musik vi med rette efterhånden kan kalde – vores.

  Medvirkende:

  Bo Holten, dirigent og fortæller

  Ann-Christin W. Ingels, sopran
  Christine Nonbo, sopran
  Eva Wöllinger-Bengtson, alt
  Daniel Carlson, kontratenor
  Josef Hamber, tenor
  Tobias Aabye Dam, tenor
  Lauritz Jakob Thomsen, bas
  Rasmus Kure, bas

 • En Snes Danske Viser

  11/11
  15:00

  Hjørring Gymnasium, Hjørring

  “En Snes danske Viser” 1915 og 1917 af Carl Nielsen og Thomas Laub var et fornyet startskud til en genoplivning og forfriskning af Den Danske Sangskat. Musica Ficta fejrede begge jubilæumsår ved at indspille alle sangene fra begge bind. Nu vil vi præsentere det bedste fra begge udgivelser, og det er langt fra de mest kendte af de ellers så berømte sange, men man er ret sikker på at høre træffere som Underlige Aftenlufte, Stille Hjerte Sol går ned, Tit er jeg glad og Gertrud rider ad Bloksbjerg til.

  Medvirkende:

  Bo Holten, dirigent og fortæller

  Louise Odgaard, sopran
  Christine Nonbo, sopran
  Marianne Heuer, sopran
  Ann-Christin W. Ingels, sopran
  Eva Wöllinger-Bengtson, alt
  Hanne le Fevre, alt
  Josef Hamber, tenor
  Tobias Aabye Dam, tenor
  Lauritz Jakob Thomse, baryton
  Rasmus Kure Thomsen, bas
  Jakob Soelberg, bas