Repertoire 2018

Himmel og Helvede - Døden taler vi ikke meget om i den moderne verden, men i senmiddelalderen (1200-1500) var den konstant tilstede i alle menneskers tilværelse. Børnedødeligheden var enormt høj, lægevidenskaben ringe udviklet og direkte skadelig i mange tilfælde, store pest-epidemier føg over Europa igen og igen, og alle familier oplevede talrige unge og yngre menneskers død i deres... Read more »
En Snes Danske Viser - “En Snes danske Viser” 1915 og 1917 af Carl Nielsen og Thomas Laub var et fornyet startskud til en genoplivning og forfriskning af Den Danske Sangskat. Musica Ficta fejrede begge jubilæumsår ved at indspille alle sangene fra begge bind. Nu vil vi præsentere det allerbedste fra begge udgivelser, og det er langt fra de mest... Read more »
Aagaard og Ring – Arven fra Nielsen - Hvordan blev Den Danske Sangskat sådan en livskraftig eksistens? Hvordan har den kunnet overleve i generationer? Og kan den modstå det voldsomme pres fra amerikansk vise-tradition der gør sig voldsomt gældende over hele verden i form af rock- og popmusik. Arven efter Carl Nielsens og Thomas Laubs kunstnerisk formidable men også provokerende renoverende indsats for... Read more »
Bo Holten 70 år - Runde fødselsdage fejres ofte på koncert-tribunerne. Jeg fylder selv rundt i den kommende sæson, og er blevet bedt om at sammensætte et fødselsdagsprogram. Musica Ficta har kun sjældent haft min musik på programmet, men ved denne lejlighed skal det så blive anderledes.   Programmet vil spænde over nogle af mine mere markante værker for vokalensemble... Read more »
Lagrime di San Pietro - Lassus’ tonesætninger af ”Petri tårer” om Peters anger over tre gange at have forrådt Jesus, viser komponisten fra den mest mystiske, ydmyge, men samtidig farverige og originale side. Det var i de sidste leveår at Lassus helligede sig kompositionen af 21 syvstemmige satser, hvoraf de 20 første er tonesætninger af Luigi Tansillos ”Lagrime di San... Read more »
Danske sange hele året - Ensemblets 16 cd’er med danske sange på Naxos, som dækker perioden fra Weyse til vor tid, inklusive en række komponist-portrætter, har været rekordsælgende og løbende kommet ud i nye versioner og nye oplag.   De danske sange repræsenterer faktisk en unik kulturarv og i Musica Ficta ønsker vi at give disse sange al den fordybelse... Read more »
Madrigalens Renæssance -   Musica Ficta har i de seneste fem år intenst helliget sig arbejdet med den italienske madrigals korte men vildt interessante blomstringstid (1580-1620). Denne vokalmusikkens svar på strygekvartetten, kastede i disse årtier intet mindre end omkring 15.000 madrigaler af sig, langt størsteparten af dem i det italienske sprogområde.   Madrigal-musikken er et af musikhistoriens absolutte... Read more »
Jul med Musica Ficta -   Palestrina har i flere år været hovedpersonen ved Musica Fictas julekoncerter og i 2016 er det hans storslåede julemessee “Hodie Christus Natus Est” for seks stemmer, der er på programmet. Her berettes om det store mysterium at Guds fødtes på jord.     Messen er et julehøjdepunkt af de helt store og festlige og... Read more »
Weyses Morgen- og Aftensange -   Efterhånden er det blevet sådan her i landet at folk tror at alle de gode, gamle danske sange er skrevet af Carl Nielsen. Og det er da også til en vis del rigtigt. Men, – mange af de melodier, som de fleste danskere kender, og dem som måske ligger hjertet nærmest, “Altid frejdig”, “Velkommen... Read more »
J. P. Sweelinck · Davidssalmer -   Den reformerte Kirke har ikke bare sin egen liturgi og sine egne idealer og læresætninger, – men også sin egen musik. Denne særlige variant af reformationen havde stort følgeskab i Nederlandene. Det blev derfor ikke så underligt Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), der hørte hjemme i Amsterdam, der blev denne trosretnings store komponist. Hans måske... Read more »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *